Обучения

 Център за продължаващо обучение - УАСГ и Асоциация за строителство с естествени материали организират трети обучителен курс с акцент върху естествените строителни материали, техните свойства и области за приложение, както и специфичните особености на технологиите за строителство с тях.

Ще бъдат представени теоретичните и практични насоки на използването на естествените строителни материали, на въздействието им върху околната среда и комфорта на обитаване.
Принципите на устойчивото строителство, енергийната и ресурсна ефективност, опазването на околната среда и здравословния микроклимат в помещенията са акцентите по веригата „околна среда - сграда - обитатели“, ключът към устойчиво развитие.

Повече информация тук >>


Обучителна Работилница, с. Караполци - втора част

Включете се в деветдневен (07.-15.09.) или
двудневен (12.-13.09.) обучителен курс за работа с KOБ (COB), Валци и други глинени строителни техники в с. Караполци (Софийска Област).

Обучението съдържа практични занимания, допълнени с теоретични часове и дискусии. Курсът ще бъде воден от арх. Николай Маринов, съосновател на АСЕМ (Асоциация за Строителство с Естествени Материали).

Като част от Обучението ще работим върху сграда с дървена конструкция със ЗП 50 кв.м. като комбинираме техниките КОБ, Валци и други глинени смеси.

Обучението е подходящо за участници с различно ниво на познания и опит. Най-важното е заявилите участие да имат ентусиазъм, дълбоко желание да се учат, да оценяват работата с ръцете и тялото си и да имат добро отношение както към околните, така и към природата.

Двудневен (12.-13.09): 36 лв,
Деветдневен (07.-15.09.): 99 лв
/в цената е включена храна, домашна лична козметика/

За да заявите участие или ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас 

 

Практически курс за изграждане на стени и
запълване на гредоред със земни смеси

кв. Горна Баня, София - 11-26.10.2014

Теоретична част:
Основи на земното строителство - свойства, характеристики, приложения
Строителни техники, използващи земни смеси
Довършителни работи, използващи земни смеси

Практична част:
Изграждане на вторична дървена конструкция
Изграждане на външни и вътрешни стени
Изработване на пълнеж на подова конструкция
Експериментална зона: плет, кирпичени тухли

към пълната статия >>

Работим за създаване на благоприятна среда и условия за развитие на строителство с естествени материали и здравословни сгради в България

С финансовата подкрепа на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд
С финансовата подкрепа на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд